the blog

Nominaties in de Bruidsfoto Awards 2017!

Vandaag is het dan zover! Ik mag jullie het nieuws vertellen dat ik genomineerd ben in de Bruidsfoto en Film Awards 2017 (BFFA)! En ook niet één keer, maar twee keer! *Doet een dansje.*

Afgelopen jaar heb ik een aantal van mijn beste foto’s van 2016 opgestuurd naar de BFFA. Later in het jaar werd ik gebeld dat ik een nominatie had ontvangen in de categorie bruid en ook in de categorie bruidskinderen. Nu bleek het ook nog eens dat mijn persoonlijke favorieten daar tussen zaten! Hoe leuk wil je het hebben. Maar nu moest ik het natuurlijk stilhouden tot vandaag. Haha! Dat was best heel lastig, maar ik ben natuurlijk best een beetje trots. Wie had gedacht dat ik na 3 jaar bruiloften hier tussen zou zitten! Een hele eer! Maar nu… ik heb jullie hulp nodig! Jullie kunnen namelijk stemmen op mijn foto’s op de Bruids Foto & Award website: www.BFFA.nl.

Maar nu hoor ik je denken: “Maar wat is de Bruidsfoto Award dan?” Niet iedereen kent alle foto awards natuurlijk. Welke doen er nou echt toe? En welke awards kan je met een korrel zou nemen? Voor fotografen, die er bekend mee zijn, is dit natuurlijk veel duidelijker. Nou de Bruidsfoto en Film Award is Nederlands meest bekende Award en wordt elk jaar georganiseerd. De vakjury kiest dan uit duizenden inzendingen de nominaties. Uiteindelijk komen er zo’n 80 nominaties naar voren waarvoor uit elke categorie één winnaar bekend gemaakt wordt. Het publiek kan d.m.v. stemmen hun favoriete foto’s bekendmaken. Super tof!

 

Maar nu: ik ben genomineerd dus. Maar wat zijn de foto’s?! Hieronder lees je over mijn genomineerde foto’s en hun verhaal.

Nominatie Bruidsfoto Awards 2017 - Bruid

Deze foto van Eline is echt één van mijn favoriete foto’s. Sowieso was ik verliefd op deze shoot van Eline & Tim. Het licht was heel bijzonder en ik wilde eens iets anders uitproberen voor een portret. Dus ik zag een mooie lichtspot en besloot er gebruik van te maken. Eline heeft echt een prachtig gezichtje en deze foto heeft dan ook bijna een “vintage moviestar” gevoel. In eerste instantie dacht ik even dat de foto niet echt was geworden zoals ik hem in eerste instantie bedacht had, maar toen ik achter de computer zat te editen bleek dit al snel mijn favoriet uit de fotoshoot op hun bruiloft. Zo zie je maar weer: soms moet je niet te snel conclusies trekken!

bemindfotografie  bruidskinderen bruidsfoto awards 2017

Tijdens de bruiloft van Ingrid & Rene was er een heel guitig mannetje waar ik heel veel grappige foto’s van heb. Zo heb ik heb onder andere ook nog onderste boven op zijn stoel en wanneer hij me aan kijkt terwijl hij (heel fors) in zijn neus peutert. Haha, kinderen! Ze zijn echt mijn favorietjes op bruiloften. Ze doen alles waar ze zin in hebben en dat levert leuk beeld op. Dit was het zoontje van de zus van de bruid. Tijdens het proosten had hij ook een glaasje drinken gekregen. Zijn kinderchampagne bleek best lekker te zijn en hij kloekte het zo snel achterover dat hij best beteuterd was na zijn laatste slok. Triestig keek hij in zijn glas: “Dat was het dan…”. Haha! Mooi dit!

Afgelopen jaar was echt een heerlijk jaar voor mij. Ik ben nog steeds zo dankbaar voor elk bruidspaar dat ik heb mogen fotograferen. Ik geniet werkelijk van mijn werk en niet alleen om de foto’s, maar ook om de mensen. Mensen blijven het hoofdonderwerp van mijn foto’s. Emoties, momenten, schoonheid. Dat zijn de dingen waar ik naar op zoek ben als ik een bruidsreportage schiet. Of die momenten nou mooi zijn, droevig of gek… ik vind het allemaal fantastisch om vast te leggen. Want al deze momenten horen erbij en mogen gezien worden. Dus nogmaals, ik zou het super tof vinden als je op mijn foto’s stemt via de BFFA. Je kan de foto’s vinden in de categorie bruid en bruidskinderen!

Liefs Bertina

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

BROWSE