the blog

Workshop basisfotografie

Gister was het zover; mijn allereerste workshop basisfotografie. Ik had al een tijdje gewerkt aan een opzet voor een workshop. Ik kreeg daarbij zoveel vragen of ik ook workshops deed dat ik besloot dat het tijd werd voor mijn allereerste workshop.

Op zaterdagmiddag zat mijn huis vol met 4 gezellige dames. Eentje kwam zelf helemaal van onderin het land. Super leuk! We gingen rond de tafel zitten met een kopje thee en een lekkernijtje. Het was voor iedereen allemaal een beetje spannend.

Eerlijk is eerlijk! Ik heb zelf ook veel geleerd vandaag. Je hebt natuurlijk geen idee wat je kan verwachten van zo’n workshop. Ik was stiekem een beetje bang dat ik te weinig gepland had staan of dat ik zou vastlopen of dat ik uberhaupt nonsens zou gaan uitspreken. Maar gelukkig was de sfeer relaxt. In het begin was het natuurlijk even rommelig. Iedereen heeft een andere camera, je probeert bij iedereen de instellingen hetzelfde te krijgen en te vinden. Dan ga je bezig met ISO, diafragme en sluitertijd… nou en dat kan nog best wel een beetje verwarrend zijn als je het voor de eerste keer moest doen. Geregeld hoorde je één van de dames zeggen:”ow ja dus diafragma omhoog dan wordt de foto ook donkerder, of was dat nou omlaag? Of was het nou de ISO omhoog? Of…?” Maar na een tijdje had iedereen aardig door wat alles betekende en hoe het werkte. Na de basisprincipes kregen de dames nog een lesje “beeldkijken” waarbij ze makkelijke tips kregen voor een interessante foto’s en zelfs kleine “trucs” die bijna overal toepasbaar zijn.

Buiten gekomen was het natuurlijk klikken geslagen. Ze vroegen de oren van mijn hoofd. Stiekem vond ik het heel leuk om een dag leraar te zijn. Nou eigenlijk niet stiekem, ik vond het gewoon heel leuk! Vooral omdat je ziet dat iedereen gretig met je tips en trucs aan de slag gaat en ook gelijk blij zijn met hun nieuwe resultaat. Terug bij het huis hebben we nog even snel door Lightroom gekeken en toen zat de dag er alweer op. Het ging echt heel snel! Ik kreeg al meteen leuke reacties en ook op de apps s’avonds kreeg ik al een aantal mooie resultaten door. Super leuk!

Hier onder een aantal foto’s die ik heb gemaakt van de bezige fotografes. En natuurlijk ook een aantal portretten van een cursiste, dat kon ik toch niet laten….

Alice-1Alice-3Alice-6WS1-1WS1-2WS1-3WS1-4WS1-5

WS1-7

extra-15

WS1-6
WS1-8

extra-1

Wil jij nou ook een workshop basisfotografie doen? Binnenkort zijn er nieuwe data beschikbaar. Klik hier om te kijken wat de cursus in houdt. En mail naar info@bemindfotografie als je meer wilt weten over een volgende datum.

 

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

BROWSE