the blog

Waarom ik workshops geef!

Workshops! Heerlijk! Echt; zet mij maar in een ruimte met enthousiaste cursisten en ik ben compleet in mijn element. Sinds vorig jaar geef ik workshops basisfotografie en bruidsfotografie. Vanaf het begin af aan blijken de workshops een groot succes. Ze zijn vaak vol en van mijn cursisten hoor ik hele leuke verhalen terug. Ook voor mijzelf vind ik het een heerlijke beleving; ik houd ervan anderen te inspireren en verder te helpen. Het is voor mij een geweldige uitlaatklep. Én ik ben een prater. Dus de hele middag kletsen terwijl mensen muisstil naar je luisteren. Score! ; )

Hoewel ik altijd super enthousiaste verhalen hoor van mijn cursisten. Zo krijg ik hele andere opmerkingen soms van buitenaf. Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet bang ben dat ik anderen zoveel informatie geef en “of ik straks nog wel werk heb als ik andere concurrentie opleid?”. De laatste tijd kreeg ik die vraag zo vaak, dat ik besloot om er eens open over te zijn hoe ik daar nou tegen aan kijk. Dan is die vraag voor eens en altijd beantwoord! : )

Sowieso ben ik ervan overtuigd van dat alleen jij verantwoordelijk bent voor je eigen business en je manier van zaken doen. Dus de schuld afschuiven op de concurrentie dat je weinig werk hebt vind ik onzin. Er is altijd werk te vinden! Zolang je maar dicht bij jezelf blijft en goed omgaat met je marketing. In plaats van in een hoekje te gaan zitten mopperen stuur ik liever al mijn positieve energie de wereld in zodat mensen mijn werk vinden en weten wie ik ben. Ik geloof enorm in authentiek zijn in je werk. Dus in je manier van fotograferen, editen, maar ook hoe je je klanten benadert. Jij bent jij en dat is het meest unieke wat jou van anderen onderscheidt. Ik geloof dat daarbuiten de perfecte klant voor mij rondloopt. Mensen die enthousiast zijn over mijn werk en het waarderen! Ik waardeer mijn werk namelijk ook en doe altijd mijn uiterste best om mijn klanten het beste van mijn werk te geven. Ik weet dat die instelling gewaardeerd wordt!

Jezelf zijn in je business kan hét verschil maken in een ietwat “verzadigde markt”. (Al vind ik dat laatste persoonlijk overigens nog wat meevallen aangezien er genoeg mensen trouwen ; ) ). Én de juiste werkinstelling; jij alleen bent verantwoordelijk voor het bereik van je klanten en je eigen zaak. Het statement; “Dus jij hebt straks geen werk meer.” wordt neergelegd bij de werkwijze of het succes van een ander. Het schuift als het ware de verantwoordelijkheid die jij zelf hebt weg. Er ontstaat een gat wat je niet zou kunnen vullen… Én dat vind ik onzin. Dus om dan andere mensen het plezier van bruidsfotografie tegen te zitten… NEIN! Ik heb namelijk meer dan genoeg werk en ik geniet teveel van de workshops om het mezelf ook te ontnemen!

Het is alweer bijna 2 jaar terug dat ik mijn vorige baan verliet en full-time als fotograaf begon. Ik ervaarde het als een heuze bevrijding! Niet dat mijn vorige baan nou zo verschrikkelijk was, maar ik functioneerde er gewoon niet naar toebehoren (nader inzien). Ik word gewoon blij van hetgeen wat ik nu kan doen; full-time fotograferen! Ik zie bij veel andere beginnende fotografen hetzelfde verlangen om hun eigen werk te kunnen doen op een part-time of full-time basis. Ik persoonlijk geniet enorm van een ander z’n overwinningen en groei. Precies daarom heb ik besloten workshops te gaan geven; zodat ook anderen bemoedigd worden en geleerd raken om hun eigen start te maken. Zodat zij ook het plezier en de vrijheid kunnen ervaren zoals ik nu doe! Want dat gun ik iedereen!

De workshops gaan dus gewoon door! No worries! Wat zeg ik… er komt er zelfs eentje bij! Want na het geven van de workshops van de afgelopen tijd heb ik ook een sterk verlangen gekregen om beginnende zzp-ers en ondernemers te helpen bij het opstarten van hun eigen business. Met een plan in gedachte nam ik aantal maanden geleden contact op met mijn voormalig coach; Henriëtte van Dort van Hamewith Talent Development. Samen geven wij eind oktober onze eerste workshop genaamd “Gaan met die banaan!”. Echt een workshop speciaal voor mensen die er al een tijdje aan denken om iets nieuws te gaan doen. Of die graag voor zichzelf willen beginnen, maar nog niet helemaal goed weten hoe dit aan te pakken. Deze twee-daagse workshop zit boordevol informatie en coaching om je een vliegende start te geven. Meer informatie vind je hier.

Een blogje is natuurlijk niet compleet zonder foto’s. Dus in de spirit van workshops; hier foto’s van mijn laatste workshop afgelopen zaterdag! Er zijn overigens nog een paar plekjes vrij voor de workshop voor 8 oktober. Dus mocht je mee willen doen stuur me een mailtje: info@bemindfotografie.nl
bruidspaar_24sept_behind-10

behindthescenes001bruidspaar_24sept_behind-14bruidspaar_24sept_behind-17bruidspaar_24sept_behind-23

bruidspaar_24sept012_lrbruidspaar_24sept018_lrbruidspaar_24sept030_lrbruidspaar_24sept032_lrbruidspaar_24sept035_lrbruidspaar_24sept040_lrbruidspaar_24sept043_lrbruidspaar_24sept045_lrbruidspaar_24sept054_lrbruidspaar_24sept060_lrbruidspaar_24sept061_lrbruidspaar_24sept063_lrbruidspaar_24sept064_lrbruidspaar_24sept067_lr

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

BROWSE