the blog

D & E

Man man man… Hoe omschrijf je een dag die onbeschrijfelijk is? Ik heb volgens mij nog nooit zoveel moeite gehad met een blog in elkaar zetten.

Het moment dat ik een mailtje van D & E in mijn mailbox kreeg weet ik nog goed: “We dromen van een feestelijke, ongedwongen en intieme dag, waar we samen met volle teugen van gaan genieten.” Nou, toen was ik dus verkocht. Ik weet nog dat ik tegen mijn office manager Elise zei dat ik deze bruiloft zó graag wilde fotograferen. Alleen… Zoals sommigen van jullie weten doe ik eigenlijk geen bruiloften in het buitenland meer. Maar ja, deze kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan!

De eerste ontmoeting met het bruidspaar was echt onwijs leuk. D & E zijn twee mooie en enthousiaste mensen. Zo heerlijk al die fijne energie! Ik voelde meteen: dit wordt een topdag. En mijn voorgevoel was juist, bleek op die zonnige dag in juli…

Het was de week van de hittegolf, maar precies op hún dag was het perfect weer! Mijn man en ik waren de dag ervoor al naar de Ardennen gereden om er een nachtje te verblijven. De volgende ochtend vroeg ging ik op weg naar Château de Balmoral. Helaas was ik verkeerd gereden (via een nogal avontuurlijke route), maar het bleek een geluk bij ongeluk – bovenop de bergen zag ik opeens een prachtig kasteeltje pronken. Uit de bossen in de verte rees een wonderschoon blauw torentje. Was dat het?! Oh. My. God. WAUW!

De juiste route was daarna snel gevonden en voor ik het wist stond ik te kletsen met mijn second shooter Jorge, die vanuit Nederland was komen rijden. (Wat een bikkel!)

D & E waren in de kamers boven al aan het rommelen en we gingen samen naar ze toe – mijzelf, Jorge en videografe Magteld van Maggie Video & Design. Het bruidspaar had er duidelijk ontzettend veel zin in. De plek van de ceremonie was al aangekleed; al was er niet veel nodig, want alles wat je nodig had was dat spectaculaire uitzicht! Toen E – met hulp van zijn ouders – helemaal klaar was, ging D met de bruidsmeisjes aan de slag. Heerlijk dat gekruip en geprut met die kleintjes. Allemaal een bloemenkransje in en de hond kreeg de ringen om.

Uit ervaring weet ik dat een dag er nog zo mooi uit kan zien (mooi bruidspaar, mooie styling, mooie mensen), maar dat een bruiloft pas écht tot zijn recht komt wanneer er veel tijd is voor geliefden en samen genieten. De dag van D & E was de perfecte mengeling van beiden. Ze hadden alleen hun beste vrienden en familie uitgenodigd: een heerlijk intiem gezelschap. Ook de ceremonie zelf was persoonlijk gemaakt, doordat een vriend de ceremonie leidde en er verschillende speeches waren voor het bruidspaar. Er werden mooie woorden gesproken door vrienden en D & E hadden prachtige geloftes geschreven voor elkaar. Traantjes werden weggepinkt en iedereen had een glimlach op z’n gezicht. Het was oprecht één van de mooiste bruiloften die ik ooit heb meegemaakt – not kidding.

De rest van de dag was een aaneenschakeling van fijne momenten. Er werd wijn gedronken, gegeten, gelachen, cadeautjes uitgegeven, geknuffeld en hier een daar was er een traan van geluk. De fotoshoot met het bruidspaar samen was onwijs relaxed. Lekker even wandelen met de hond. Samen liepen D & E met hun biertje het bos in – lekker samen kletsen en genieten…

Na de shoot werden de bloemen nog even van het balkon gegooid – en uiteraard gevangen! De avond viel en iedereen ging aan de dinertafel zitten. Ook Jorge en ik mochten gewoon bij de gasten aanschuiven. Zo gezellig! De geweldige Holy Cow Company had het eten verzorgd. Het smaakte fantastisch! Iedereen zat aan lange tafels lekker te borrelen en te kletsen, terwijl de zon steeds lager begon te staan aan de horizon. Toen het uiteindelijk donker werd begon het feest en danste het gezelschap samen door tot in de late uurtjes. Het perfecte einde van een geweldige dag.

Second shooter – Jorge Jager
Videograaf – Maggie Video & Design
Jurk – Mims Mooiste
Catering – Holy Cow Company
Locatie – Le Château de Balmoral

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

BROWSE